nedeľa 19. augusta 2012

Itinéraire: Bruxelles

Privítacia veta s Emou: "Ak si robíš nádeje, že za 7 dní prídeš a budeš rozhodnutá, čo so svojím životom, tak na to zabudni! Ja som zdrhla na 3 týždne a keď som sa vrátila, som stále na tom istom, čo predtým," ma predsa nemôže vyviesť z miery, keď som niekoľko tisíc metrov nad zemou v lietadle do Brusela, ne? ;-)
Obe sa tešíme jak blšky, lebo konečne máme viac ako 3 dni spoločného voľného času a ideme na náš dlho očakávaný výlet :)
Destination- Bruxelles
(čítať s náramne francúzskym prízvukom, ďakujem!)

V skratke:
  • Brusel má okolo 150 000 domácich obyvateľov, ale celkovo tam žije cez milión ľudí, čiže samí prisťahovalci. Nie, pravého Belgičana som nestretla, pýtali sme sa každého, s kým sme sa bavili ale vraj neboli (aj keď, mohli vlastne klamať, hajzli jedni!). Namiesto toho sme videli aspoň miliardu černochov a Indov a všelijaké zahalené ženy z Fakt-neviem-a-ani-ma-to-moc-nezaujíma-skade.
  • Brusel mi v dačom pripomínal New York City a hlavne SVIETILO SLNKO! Nám to divné neprišlo, ale miestni chytali orgazmy z toho, že už týžden vkuse je slnko lebo vraj minulý rok boli slnečné dni 2 v júli a 3 v auguste
  • My vieme kedy prísť, lebo vraj raz za dva roky na 4 dni je tam výstava kvetov (čo je tam dáka obrovská udalosť a seansa ale ja moc kvetofil nejsom, čiže mne to nič nevravelo, ale Ema sa na tom značne ukájala) a bolo to akurát, keď sme tam boli my... to už je aká náhoda, ne?
  • Omylom som Eme takmer dohodila dákeho Peruánca, ktorý po nej šiel, lebo vedel len po španielsky alebo francúzsky a ja po španielsky viem akurát tak "som pekná" a "chcem sa s tebou vyspať", tak som zvolila ako komunikačný jazyk francúzštinu, čo u mňa taktiež neni žiadna sláva a zlyhali sme na vete "už si tancoval s Emou?", kde som mu omylom povedala, že "Ema chce s tebou tancovať" a on celý potešený začal dačo hovoriť kamošovi. Ja som Eme v skratke všetko obkecala a že: "A teraz ma jeho kamoš zavolá tancovať aby ste pri stole ostali sami... počkaj, 3, 2, 1, " kamoš: "Ideš si so mnou zatancovať?" Po pesničke sme polo-opité utiekli z toho klubu s tým, že sme VEĽMI UNAVENÉ, ale jedno, čo si pamätám s určitosťou je, že ešte o pol štvrtej ráno som si umývala vlasy.
  • V Antwerpách (mesto poblíž) nás všade zastavovali s tým, či nejsme lesby (poznámka k môjmu životu- to, že sa neviem rozhodnúť medzi dvoma chlapmi...ok...ale žeby som sa nevedela rozhodnúť ani medzi pohlavím?!) lebo sme boli oblečené do neónova (to aby sme sa nestratili predsa!) a ja som mala na sebe taký nešťastný sveter s dúhou (ale dovtedy ma to prisahám nenapadlo spájať môj veselý svetrík s homosexualitou!) a proste ešte k tomu najväčší gól- pred dákymi dvoma dňami v tom meste skončil festival Dúhový pochod a všade ešte boli rozvešané dúhové vlajky, tak sme fakt zapadali...
  • Náš hotel v Bruseli sa nachádzal v černošskej štvrti (nie že by sme to vopred vedeli!), čiže keď sme tam pred polnocou naklusali a zahlásili, že nám sa ešte nechce spať tak ideme na prechádzku po okolí... už po pár metroch sme zistili, že niečo nesedí. Začalo to tým, že ja: "Aha, tam v tej uličke na konci je taký kostolík ako bývali v Amerike tie černošské ghospelové kostoly, poďme sa tam pozrieť!" Pri vstupe do uličky nás vítala autistická černoška, ktorá si furt niečo mrmlala a rozhadzovala rukami. No keď tam zaflekovalo auto a prudko z  neho vystúpili obrovskí černoši a začali sa hádať a strkať do seba, nebolo nám všetko jedno. Čiže spät sme ísť nemohli, tak sme šli ďalej, do parku... kde nám asi štyri 10-členné tlupy ponúkli marihuanu (taktita: "Tvár sa, že nevieš po anglicky, čiže vôbec netušíš, že hovoria na teba" zabrala a tak isto aj taktika: "Tvár sa, že nevieš po francúzsky- čo nie je vôbec ťažké, lebo fakt nevieš- čiže vôbec netušíš, že hovoria na teba" fungovala perfektne) a potom kričali: "What's uuup, ladieees?!" Tak sme prášili do hotela, viete si predstaviť!
  • A videli sme aj bruselskú "Uličku Lásky" (mne to najprv nedošlo, lebo sme nevedeli, že je to tam a som sa asi pol sekundy mrte čudovala prečo sa nejaká žena prezlieka priamo pred odostretým oknom, ale ďalší výklad moju predstavu napravil).

3 komentáre:

wicked lady povedal(a)...

no vies co, to s tymi riekami je taka osemetna vec, za posledny tyzden som mala making-out s dvoma mojimi byvalymi, takze ja uz nikomu nic radit nebudem :D
a co teda s adamom? bola to rozluckova noc?

KS povedal(a)...

To je teda. Podľa mňa odcestovať vyrieši toho dosť veľa, hah. No. Ale tak teda no, good luck. Som zvedavá, že čo bude ďalej, je to napínavé ako mexická telenovela!

Eliza povedal(a)...

nebola rozluckova noc, skoro rano som letela do brusela a este som nebola zbalena (ale hlavne moje SVEDOMIE a MORALKA-ktore este urcite niekde mam- by mi to nedovolilo)... :D
sakra, mexicke telenovely su strasne bullshity, kam som sa to dostala?! :D